200 Loodslab 20-45 graden

ID1_Loodslab 20-45 graden Dakdoorvoer Rits Fire.JPG ID2_Loodslab voorbeeld tekening montage.JPG ID3_1 Loodslab voorbeeld montage.JPG
ID1_Loodslab 20-45 graden Dakdoorvoer Rits Fire.JPG ID2_Loodslab voorbeeld tekening montage.JPG ID3_1 Loodslab voorbeeld montage.JPG
200 Loodslab 20-45 graden
loodslab 200 mm 20-45 graden

Artikelnummer

150DC002

Standaard levertijd

2 dagen

€ 145,00
Prijs per STK

Voorraad : 3

Variatie: 200 Loodslab 20-45 graden
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons jouw vraag

 Loodflap 200 mm 20-45 graden geschikt voor Rookkanalen met een buiten diameter van 200mm

Loodslab 200 mm 20-45 graden geschikt voor Kachelpijpen met een buiten diameter van 200 mm,

Loodflap 200 mm geschikt voor daken met een helling tussen de 5 en 25 graden. DW kachelpijp 150-200 loodslab, dubbelwandige pelletpijp 150-200 loodslap tbv pelletkachels.

Loodslab 5-25° dakdoorvoer t.b.v. Dubbelwandig Rookkanaal 150/200

Omschrijving:
Loodslab 5-25° dakdoorvoer Ø 200 mm t.b.v. een rookkanaal met buitendiameter 200mm.


Een Loodslab 5-25° is een onderdeel van de dakdoorvoer en wordt gebruikt om een dak waterdicht te maken. U kiest voor een Loodslab 5-25° als u dakpannen op uw dak heeft.

Montage:
 • Nadat u het rookkanaal door het gat in het dak heeft gestoken schuift u de rij dakpannen boven het gat omhoog zodat u hier later het lood makkelijk onder kan schuiven.
 • Als er dakpannen geslepen moeten worden doe dit dan altijd met gehoor- en oogbescherming. Soms is het niet nodig om te slijpen en kunt u de dakpannen gewoon weghalen en omhoogschuiven. Als u wel moet slijpen kijk dan van tevoren goed hoeveel er van de dakpannen afgeslepen moet worden.
 • U kunt met een vetkrijtje of stift de dakpannen aftekenen zodat ze mooi om het rookkanaal vallen. Let erop dat u de dakpannen niet te ruim om het rookkanaal slijpt, de loodslab moet nog vlees hebben om op te leunen en u wilt niet dat de loodslab niet ver genoeg over de dakpannen geplaatst kan worden en er water onder het lood kan komen, van lekkage wordt niemand blij.
 • De bovenkant van de loodslab moet ongeveer 10cm onder de bovenste rij dakpannen uitkomen, zie ook de afbeeldingen.
 • De rest van de loodslab valt over de dakpannen heen.
 • Aan de zijkanten is het belangrijk dat het lood minimaal 10cm over de dakpannen valt.
 • De dakpannen moeten natuurlijk wel zo ruim zijn dat ze wat speling hebben en niet tegen het rookkanaal komen, dit kan het rookkanaal beschadigen.
 • Als de dakpannen zijn geslepen plaatst u de dakpannen terug, laat de bovenste dakpannen nog omhooggeschoven!
 • Schuif de loodslab over het rookkanaal
 • De loodslab moet afwaterend werken net zoals de dakpannen, gebruik dus je logische verstand om te bepalen of de loodslab genoeg onder en over de dakpannen zit. Bij een vlakker dak is het verstandiger om de loodslab wat verder onder de dakpannen te schuiven als dit mogelijk is.
 • Als de loodslab op zijn plek ligt en het rookkanaal waterpas staat kunt u beginnen met het in vorm kloppen van het lood.
 • U begint bovenaan vanuit het midden en klopt MET BELEID de vorm van de dakpannen in het lood. Klop niet te hard want een dakpan is makkelijk door de middel geslagen en dan kunt u weer opnieuw beginnen 😉.
 • Werk rustig vanaf het midden naar buiten en herhaal dit proces terwijl je steeds lager gaat kloppen. U zult merken dat u uiteindelijk overal nog aan het kloppen bent om de vorm er goed in te krijgen maar begin wel boven in het midden.
 • Neem de tijd voor het kloppen en u zult zien dat de loodslab zich gaat vormen naar de dakpannen, dit zorgt er niet alleen voor dat de loodslab goed vast zit maar ook dat het er heel strak uitziet als u klaar bent.
 • Wanneer de loodslab helemaal goed zit kunt u de stormkraag over het rookkanaal schuiven totdat deze tegen de bovenkant van de loodslab zit. Kit de stormkraag af en smeer de kit egaal uit.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.